Árnyékolástechnika felsőfokon!

Keresés

A tartalomhoz

Belső árnyékolók

Index Oldal

Reluxák:

A reluxa az egyik legrégebbi, kedvelt és jól bevált belső árnyékoló. Kis helyigénye a reluxák egyik fő erénye A reluxa, vízszintesen elhelyezkedő lamellái megfelelő beállításával az árnyékolás mellett megőrzi a kilátást, de gátolja a betekintést.
A reluxa lamellák készülhetnek műanyagból, de a legismertebb az alumínium reluxa. Az alumínium reluxa lamellái több szélességben léteznek, általában 16 és 25mm szélesek. A reluxa színével és lamellák szélességével egyéniségünknek, vagy igényünknek megfelelően megadhatjuk lakásunk, munkahelyünk hangulatát, tevékenységünkhöz optimalizálhatjuk a helyiségbe jutó fényt. A reluxa lamella lehet perforált ( lyukacsos ), mely teljesen zárt állapotban a bejutó fényt hatékonyan megszűrve, lehetővé teszi a kilátás megőrzését. Egyre többen keresik a természetes hatás és egzotikus hangulat megteremtéséhez a fa reluxát. Szerencsére ez a reluxa igény is kielégíthető. A reluxa szerelhető homlokzatra, mennyezetre, két üveg közé, feszítőszálakkal nyílószárnyra. A reluxa kézi működtetése többféle lehet, de ennek az árnyékolónak is megoldott motoros meghajtása.Pliszéfüggöny:


A pliszéfüggöny a modern építészet elengedhetetlen része. A pliszéfüggöny pliszírozott ( harmonikaszerűen hajtogatott ) textilei biztosíthatnak szűrt fényt, vagy sötétítést. A pliszéfüggöny speciális bevonatú textilei nagyon jó hatásfokkal tudják a fényt és hőt az üvegezésen keresztül visszasugározni a szabadba ez által hatékonnyá téve az árnyékolást.
A pliszéfüggöny ezekkel a textilekkel ideális tetősíkablakok és télikertek árnyékolására. A pliszéfüggöny hangulatos megjelenésével kellemes közérzetet biztosít, emeli a lakás vagy iroda esztétikai értékét és használhatóságát. A pliszéfüggöny sokoldalúságával lehetővé teszi egyedi különleges formák árnyékolását. A pliszéfüggöny kevés helyet igényel, kis helyre összehúzható, a textil bárhol megállítható. A pliszéfüggöny szerelhető homlokzatra, mennyezetre, de akár nyílószárnyakra, szükség esetén az üveglécek adta mélyedésbe süllyesztve. A pliszéfüggöny térelválasztóként megoszthatja a teret, eltakarhat konyhát, berendezést. Az új fejlesztésekkel a pliszéfüggöny motoros működtetése megvalósítható. A duettfüggöny a pliszéfüggönyhöz hasonlóan a modern építészet elengedhetetlen része, méhsejtszerű kialakítása és rejtett mozgató szerkezete felettébb lenyűgöző látványt nyújtanak. A duettfüggöny méhsejt, kettős textile a szűrt fény, vagy sötétítés biztosítása mellett, bizonyos fokig hangszigetelést és a hőszigetelést is megoldja. A méhsejt kialakítás lehetővé teszi a feszítő és működtető zsinórzat elrejtést emelve a duettfüggöny esztétikai értékét. A duettfüggöny, mint a pliszéfüggöny megoldást jelenthet tetősíkablakok és télikertek árnyékolására. A duettfüggöny hangulatos megjelenésével kellemes közérzetet biztosít, emeli a lakás vagy iroda esztétikai értékét és használhatóságát. A duettfüggöny sokoldalúságával lehetővé teszi egyedi különleges formák árnyékolását. A duettfüggöny kevés helyet igényel, kis helyre összehúzható, a textil bárhol megállítható. A duettfüggöny szerelhető homlokzatra, mennyezetre, de akár nyílószárnyakra, szükség esetén az üveglécek adta mélyedésbe süllyesztve. A duettfüggöny térelválasztóként megoszthatja a teret, eltakarhat konyhát, berendezést. Az új fejlesztésekkel a duettfüggöny motoros működtetése megvalósítható.


Szalagfüggöny:

Az árnyékolás egyik legismertebb és legkedveltebb belső árnyékolója a szalagfüggöny. A szalagfüggöny alumínium vezetősínébe épített összetett kocsisor segítségével a lamellák gyűjtése a lehetőségnek és az igénynek megfelelően alakítható ki. A kocsisor biztosítja a szalagfüggöny függőlegesen lelógó lamelláinak forgatásával az árnyékolás és a helyiségbe jutó fény legideálisabb beállítását. A szalagfüggöny egyenes vezetősínnel, ferde mennyezetre is szerelhető. A szalagfüggöny speciális vezetősínnel horizontális és vertikális ívek árnyékolását is lehetővé teszi.
A szalagfüggöny kiegészítő árnyékolók nélkül lehetővé teszi az iroda, lakás helyiségeinek optimális árnyékolását a betekintés megakadályozását és a külvilággal a kapcsolat meglétét. A szalagfüggöny megoldást jelent trapéz és íves ablakok esetében is. A szalagfüggönyök térelválasztóként is kiválóak. A szalagfüggöny lamelláit rendkívül nagy választékban kínálják a gyártók. A szalagfüggöny lamellája keltheti textilfüggöny hatását, de különleges igények kielégítésére is lehetőség van. A szalagfüggöny megfelelően megválasztott lamellái lehetővé teszik az oktatótermekben, konferenciatermekben, tárgyalókban vetítést. A szalagfüggöny megfelelő lamellái megakadályozhatják a számítógép monitorok tükröződését. A szalagfüggöny lamellái több szélességben kaphatók, kielégítve egyedi esztétikai követelményt, vagy a helyszín adta lehetőség történő alkalmazkodást. A szalagfüggönyök fölül és alul is megvezetve, rugós feszítéssel, szerelhetők nyílószárnyakra, vagy ferde homlokzatokra. A szalagfüggöny kézi működtetéssel és motoros meghajtással egyaránt készülhet. A szalagfüggöny motoros működtetéssel és megfelelő vezérléssel eleganciát sugároz és kényelmet biztosít használójának.

<<< vissza a főoldalra

Nyitó oldal | Rólunk | Termékeink | Reklámanyagok | Referenciák | Partnereink | Árajánlatkérő | Akciós Termékeink | Galéria | Oldaltérkép

,

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe